Et par billeder fra vores sviptur til Riga/Letland.
Kettu er som sædvanlig med os når vi bevæger os udenfor landets grænser. Her er hun lige ankommet til Old Riga Palace Hotel!

Overskrift

Vi havde et par dejlige dage i Riga, alle dagene var der sol og blå himmel. Der er skønne brede boulevarder og skyggefulde oaser der summer af liv. Moderne og ældre stil, øst- og vestblok æra blander sig ind i hinanden.

Her er vi lige ankommet til vores hotel, og er ved at samle os sammen til at tage ud for at finde en af Riga´s største om ikke største LIDO-restaurant.

På vej til Lidoen

Kristin som russisk cosmonaut.

Overskrift

Vi besøgte Museum Historiae Medicinae. En 4 etages udstilling om udviklingen inden for medicinkunsten. Når en etage var gået igennem, var tanken hvad næste etage ville byde på af mere eller mindre makabre eksperimenter, opdagelser o.s.v. Men alt i alt en sand rejse gennem historien.

Space Dog Chernushka

Overskrift

Den russiske rumhund Chernushka blev med Sputnik 9 affyret den 9. Marts 1961 i et kredsløb i rummet. Chernushka overlevede turen der tog ca. 90 minutter. Efter sin død blev hun udstoppet og sat på museum. Chernushka's pels var oprindelig sort, men på museet fremstår den i en mere mørkebrun farve.

Overskrift

Vi tog sporvognen ud til Riga´s Zoo. Der var ingen kø ved indgangen, selv ikke en varm solrig julidag kl.11. Et luftigt område med mange forskellige dyrearter, og for mit vedkommende også arter vis eksistens jeg ikke kendte til. Som ved museumsbesøget skulle vi heller ej igennem en hel souvenirbutik, hverken ved indgangen eller for at få udgangstilladelse. Det var lige på med det samme!

Dyrene har pæn plads at bevæge sig rundt på, som denne dholeflok

Overskrift

Dhole / Asiatisk vildhund

Så spiser vi igen. Vores egen Sushi tradition. Kristin syntes nu ikke at ville stå model til alle billederne, fair nok, men sød ser hun nu ud.

Vi fik ikke set alle seværdigheder, men så oplevede vi andet istedetfor. The Riflemen, en kontroversiel statue var ikke til at overse.

Propelflyet som Kristin er glad for, er nu parat til at sætte kursen hjem til den jeg altid tænker på ♥