Vores dejlige shiba hund Bine der går mod de 6 år, har de sidste 3 år været vores dejlige familiehund. Bine er en stille og rolig hund, der kender alle lyde, dufte o.a. i hjemmet, således at hun mageligt kan ligge i sofaen og følge med i hvad der foregår rundt omkring. Vores mormor der har haft en livslang angst for enhver hund, har fået sin hunde angst reduceret, som hun siger "sådan en har jeg aldrig mødt før".

Med andre hunde vil Bine gerne snuse/hilse på, og vide hvem den anden hund er, og så er det som regel det. Andre hundes gøen eller gøen af hinanden bliver kun observeret, er der en "hilsen" til Bine vil hun et øjeblik vejre med næsen i sky, i de fleste tilfælde vil turen fortsættes, ellers er der svar på tiltale indimellem ledsaget af hendes danseopvisning der starter med antilopehop og ellers svinger og vrider sig rundt som en smidig akrobat til morskab for det menneskelige publikum. 

Skov- og kratområder er der hvor Bine bliver et med sig selv og sine omgivelser, det er hendes verden, bliver nærmest suget der ind. Er meget iagttagende og udforsker stadig dyrenes dufte, tilholdsteder, bevægmønstre o.a. Det vil sikkert glæde Bine at kunne få et par dage i skoven for sig selv også blive hentet, hvis ikke hun kom hjem af sig selv forinden.

Bine er min dejlige trådløse sikkerhedsalarm, intet går ubemærket forbi hendes sanser, selv ikke når hun tilsyneladende sover.

En mørk aften kaldte Bine fra sin udkigspost ved indgangspartiet, jeg kunne intet se derude, men Bine insisterede ved flere gange skiftevis at kigge udad vinduet med et bjæf også kigge på mig. Jeg måtte ud at se efter, Bine hoppede ned fra sin piedestal, rystede sig og fulgte med, og ganske rigtigt én havde sneget sig forbi check pointet og befandt sig nede ved lågen til baghaven.

Alting med måde, fx den evige gentagelse med det kendte røde postbud der kom op til døren for at aflevere post, blev der ikke brugt krudt på, kun holdt øje med.

“Aftaler” skal overholdes, får altid en portion af aftensmaden, nogle gange kigger Bine med sit intense blik der kan have et hypnotisk skær, samtidig med at munden åbnes og lukkes en enkelt gang: jeg så du spiste noget, hit med mit” !   Svaret kan være:  nej Bine ikke endnu, så lægger hun sig og venter. Ved aften teen/kaffen er der ikke nogen aftaler så der forventes der heller ikke noget, enten er hun i haven eller ligger henslængt i en seng/sofa. Er det sofaen, har hun for vane at lægge sig i den modsatte side af hvor jeg plejer at være, så rullerhun sig sammen så der er plads til os begge to i tomandssofaen. Indimellem kan snuden godt komme forbi kaffebordet, men vis ikke det giver pote bliver der ikke brugt energi på det.

Udover sine årlige check/vaccinationer, har vi været forbi dyrlægen to gange. Den første gang p.gr.a. noget smuds i det ene øje, det blev til øjendråber. Næste gang var det tydeligt at der var noget der generede i det ene øre, det blev til øredråber, efter et par dage sad øret igen som det skulle. Neglene er aldrig blevet klippet, dog er vildt kløerne blevet klippet en gang eller to af dyrlægen.

---------------------------------------------

Fakta om Bine:

Efter japansk stjernetegn er Bine født i vildsvinets år.

 

Tricks:

Når Bine på vores vej rundt bliver tiltalt af en der ser "fornuftig" ud, har hun det med at sætte sig med hovedet lidt på skrå, og med et helt specielt/cute lignende blik i øjnene trækker hun nærmest de ventende ord "skal du have en godbid" ud af munden på den intetanende. Så snart at hånden glider ned mod lommen (der bliver hold øje) og er på vej op igen, rejser Bine sig og er parat til at hapse den før en evt. anden hund når at nappe den for næsen af hende!

 

Selvstændig, problemløser, udholdende, handlekraftig, intelligent, har særdeles gode lederegenskaber og gode planlægningsstrategier, loyal, målrettet, idérig, formår at få andre med på sine idéer, imødekommende, respekteret, hurtig og effektiv, charmetrold og som enhver mors drøm så indlader man sig ikke på fremmede mennesker!

 

Født samme dag og 50 år senere end popkongen Michael Jackson, begge to fabelagtige entertainere!

 

 

 

Der kommer løbende/med tiden mere fra mig  🙂👍